مربی قدیمی فوتبال فارس:

معطوف به برنامه باشیم نه افراد!

معطوف به برنامه باشیم نه افراد!

به گزارش مرکز اسپرت، فارس پیشکسوت فوتبال فارس اعتقاد دارد که نقد پذیر بودن، عرضه تقویم ورزشی و شفافیت مالی از مهم ترین عامل های یک رئیس هیئت است و باید توجه را به برنامه معطوف کرد نه افراد.


مرتضی جعفری با این جملات، گفتگو با ایسنا در رابطه با انتخابات هیئت فوتبال فارس را شروع کرد.
وی که زمانی در پرستاره ترین دوران تیم برق شیراز بعنوان مربی مشغول به کار بود و در سال های اخیر هم در مدارس فوتبال مشغول خدمت به فوتبال پایه است، در ادامه این گفت و گو مباحثی را بیان کرد که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
رای دهندگان به برنامه رای بدهند، نه به فرد!
جعفری اظهار داشت: عوامل اصلی انتخاب مدیر، روسای هیئت های شهرستان ها هستند. پس باید ببینیم یک رئیس هیئت شهرستان، به چه چیزی می خواهد رای بدهد؟ به فرد یا برنامه؟ اگر قرار باشد رای ها فرد محور باشند، ما از این چیزی که هم اکنون هستیم، بدتر خواهیم شد. رای دهندگان باید به برنامه افراد توجه کرده و به آن رای بدهند.
برای مدیریت در فوتبال، فوتبالی بودن کافی نیست!
این مربی پیشکسوت اظهار داشت: وقتی می خواهیم یک مدیر برای فوتبال انتخاب نماییم، همه می گویند مدیر باید ورزشی باشد. یعنی بازیکن فوتبال بوده باشد و خاک خورده این ورزش باشد. اما این حرف ها مال نیم قرن پیش است. حالا دیگر این ملاک است که مدیر، مدیریت بلد باشد. به این شرط هم لازم است که ورزشکار باشد و با محیط ورزشی آشنا باشد، اما کافی نیست. امکان دارد یک نفر بیاید که چهره ای محبوب باشد، ورزشکار هم باشد اما مدیریت درستی در کار نداشته باشد؛ آیا به صرف محبوبیت و ورزشکار بودن باید او را انتخاب کنیم؟
سلیقه محوری نباید حکمفرما باشد
او افزود: اعضای هیئت های فوتبال شهرستان ها باید خیلی هوشمندانه عمل کنند چون فاکتور اصلی انتخابات، همین آقایان هستند و سهم ویژه ای در انتخابات دارند. همانطور که گفتم، این عزیزان باید حتما به برنامه افراد رای بدهند. اما به چه برنامه ای؟ در دوره قبل به چه برنامه هایی رای داده اند و همچنین در دوره های قبل تر؟ من اینجا صحبتم مخالفت با فرد یا افراد به خصوصی نیست. صبحتم اینست که هر کسی می آید باید برنامه داشته باشد و رای ها هم بر مبنای برنامه ها داده شود. یعنی سلیقه محوری را کنار بگذاریم.
جعفری اظهار داشت: باید دید کسی که برنامه ای می خواهد برای این فوتبال بنویسد، این برنامه را با چه کسانی و برای چه کسانی می نویسد؟ برای چه کاری؟ چه آینده ای؟ چه فرایند و فرایند ای؟ خب طبیعتا اگر مدیریتی در کار نباشد، این برنامه ها هم به جایی نخواهد رسید.
رئیس هیئت باید پاسخگوی اهالی فوتبال باشد
جعفری افزود: مورد مهمی که باید مدنظر باشد اینست که کسی که روی صندلی ریاست هیئت فوتبال می نشیند، باید جوابگو باشد. هر کسی در هر مسئولیتی باید پاسخگوی افکار عمومی باشد اما متاسفانه ما در چند سال گذشته، چنین روحیه ای را در فوتبال استان فارس شاهد نبوده ایم. باید تحمل نقد وجود داشته باشد.
او اظهار داشت: متاسفانه پیشکسوتان فوتبال فارس طی سالهای اخیر، جرات نقد کردن را از دست داده اند، چون بارها و بارها بداخلاقی هایی را بخصوص در فضای مجازی دیده اند. رئیس هیئت فوتبال، مسئول دفتر دارد، مسئول روابط عمومی دارد و خودش هم در آن فضای مجازی حضور دارد، اما می بینیم که عده ای دیگر می آیند جلو سینه چاک می دهند و در مقام پاسخگویی تند و خاموش کردن صدای منتقدان ظاهر می شوند. این یعنی هیچکس حق نقد کردن ندارد. این تصور را می خواهند به وجود بیاورند که ایشان عالی است، برنامه دارد، می تواند کار کند، خیلی خوب می تواند همه چیز را اداره کند... اما ما چنین چیزهایی را ندیده ایم!
جعفری اظهار داشت: بله مدیر باید نقدپذیر باشد. حرف های اهالی فوتبال را گوش کند و این را بداند که اگر کسی نقد می کند، قصد مخالفت ندارد. نقد کردن به این مفهوم است که ضعف و اشتباهی مشاهده شده که باید به گوش مسئول مربوطه برسد. پاسخ را هم باید مسؤلان مربوطه بدهند، نه کسانی که مشخص نیست چه منفعتی دارند که اینطور رو در روی اهالی فوتبال قرار می گیرند.
ارائه بیلان کاری
مربی باسابقه شیرازی اضافه کرد: در چندسال گذشته، کدام یک از مدیران پس از اینکه عوض شده اند، بیلان کاری عرضه کرده اند؟ آیا گفته اند که چه کاری برای اهالی فوتبال انجام داده اند؟ هیچ یک! ما برنامه ای ندیده ایم. صرف برگزاری چند مسابقه و مشخص شدن تیم قهرمان، نمی گردد برنامه ریزی. آن مدیری که آنجا نشسته باید سیاستگذاری کرده و در نهایت برنامه های فوتبال را پیش ببرد. رئیس هیئت باید اهالی فوتبال را ملزم به اجرای برنامه هایی کند که در نهایت به پیشرفت فوتبال کمک نماید.
استفاده از گروه کارشناسی برای هر بخش
او افزود: حالا فرض نماییم کاندیدایی می خواهد برنامه عرضه نماید. او با کدام گروه کارشناسی این برنامه را تدوین می کند؟ فوتبال بخش های جداگانه ای دارد. بخش فوتبال پایه، آموزش، استعدادیابی، بانوان، ارتباطات و خیلی بخش های دیگر. اما برای تدوین و پیشبرد برنامه ها، تا کنون از کدام کارگروه مشخصی استفاده شده است؟ ما که چنین چیزی را تاکنون ندیده ایم.
او اعتقاد دارد که وقتی گروه کارشناسی وجود نداشته باشد، سلیقه محوری حکمفرما می شود. نمی توان تنها یک نفر را بعنوان مسئول فلان بخش گذاشته و گفت حالا برنامه بنویس و کار را انجام بده. چنین چیزی به همان سلیقه محوری منجر می شود.
شفافیت مالی مد نظر رای دهندگان باشد
جعفری اظهار داشت: ما هیچوقت شفافیتی در کار ندیده ایم. نه شفافیت مالی، نه شفافیت در سیاستگذاری ها و برنامه ها. از رده های سنی پایه تا بزرگسالان، تیم ها یک ورودی هایی پرداخت می کنند. طبیعتا هیئت فوتبال امکان دارد بودجه ای نداشته باشد و بخواهد بودجه را از خود فوتبال در بیاورد. این طبیعی و منطقی است اما شفافیت مالی کجاست؟ زمینهای فوتبالی که به تیم های مختلف اجاره داده می شود، چقدر برای هیئت درآمد دارد و این پول ها کجا هزینه می شود؟ کجا بیلان مالی داده شده و شفافیتی صورت گرفته؟ حالا امکان دارد بگویند مسائل مالی دست رئیس هیئت فوتبال است اما این پول ها از جیب اهالی فوتبال می رود، پس دوستانی که می خواهند انتخاب کنند باید هوشیار باشند و این نکته را هم در نظر بگیرند.
ارائه تقویم ورزشی
جعفری اضافه کرد: فردی که در این مسند می نشیند، مقرر است ۴ سال فوتبال این استان را اداره کند. فوتبالی که از رده های پایه بگیرد تا بزرگسالانش، رو به نابودی است. هیچ خروجی و پیشرفتی نداریم. نه تنها رو به جلو نبوده ایم، بلکه عقب رفته ایم و این فقط به خاطر بی برنامگی بوده است.
او افزود: اگرحتی مدیر خوبی هم در گذشته داشته ایم، چون کسی از آنها برنامه ای نخواسته، منجر به اتفاق خوبی نشده است. همین حالا دوستانی که کاندید شده اند، کدامشان برنامه ای عرضه کرده اند؟ کدامشان یک تقویم ورزشی طراحی نموده اند برای فوتبال این استان؟ در سالهای گذشته هیچ وقت تقویمی نداشته ایم که بدانیم مسابقات هر رده ای از چه تاریخی آغاز می شود و کی تمام می شود! فقط روزمرگی است و این روزمرگی ما را به عقب رانده است.
شعار توسعه همه جانبه باید عملی شود
او با اشاره به اینکه همیشه می گوییم در فوتبال باید توسعه همه جانبه اتفاق بیفتد، اما این شعار از کجا باید به صورت عملی شروع شود؟ اظهار داشت: از مدیر! وقتی یک مدیر، توسعه همه جانبه در محیط کار خودش ندارد و یک بُعدی به قضیه نگاه می کند، خب ما نمی توانیم این توسعه همه جانبه را تعمیم بدهیم به بقیه محیط فوتبال. مدیر باید نظارت بر کل کار داشته باشد.
جعفری اظهار داشت: چرا امتیاز تیم قشقایی از استان فارس خارج شد؟ کسی جوابگو است؟ امکان دارد بگویند تیم شخصی بوده، درست. اما چرا آن زمان که این تیم در این شهر فعالیت می کرد، این همه داد و فریاد می کردند که بیاید کمک کنید؟ و استانداری، هیئت فوتبال و اداره ورزش هم کمک می کردند. چرا آن زمان نمی گفتند این تیم شخصی است؟ بله شخصی است اما سهمیه استان فارس است. سهمیه جوانان این شهر است که می خواستند در آینده به یکی از تیم های لیگ برتری یا لیگ یکی بپیوندند. پس اینطور نیست که هیچکس در این انتقال امتیاز مقصر نبوده باشد. مدیر فوتبالی باید بر تمامی بخش ها نظارت کرده و خویش را مسئول بداند.
افزایش مدارس فوتبال بدون توجه به کیفیت
او اظهار داشت: نگاهی به مدارس فوتبال بیاندازید. مثل قارچ دارند تکثیر می شوند، بدون هیچ کیفیتی، بدون هیچ نتیجه و خروجی. فقط یک تعدادی افتاده اند روی فوتبال. هر کسی می رود یک پولی می دهد برای تاسیس مدرسه فوتبال، بدون در نظر گرفتن صلاحیت فنی و اجتماعی و خیلی موارد دیگر. خانواده ها هم می خواهند بچه هایشان را امانت بدهند دست اینها. ببینید چه اتفاقاتی دارد در فوتبال این استان رخ می دهد.
حرف پایانی
جعفری افزود: امیدوارم دوستانی که می خواهند در این انتخابات شرکت نمایند، خیلی هوشمندانه و با خرد جمعی عمل کنند تا بتوانیم یک شروع باردیگر ای در فوتبال استان داشته باشیم. امیدوارم شاهد بازگشت اعتبار و اخلاق به فوتبال استان فارس باشیم.



1401/07/27
10:01:50
0.0 / 5
625
تگهای خبر: آموزش , بازی , بازیكن , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
مرکز اسپورت