تنور داغ انتخابات فدراسیون های ورزشی

وقتی موازنه قدرت برای انتخاب رئیس برقرار نیست!

وقتی موازنه قدرت برای انتخاب رئیس برقرار نیست!

مرکز اسپرت: انتخابات 10 فدراسیون ورزشی در شرایطی برگزار می شود که الزامی برای استعفای رئیس یا سرپرست وجود ندارد؛ اتفاقی که تا قبل از این با ورود نامحسوس وزارت ورزش، منجر به استعفای رئیس یا سرپرست مربوطه می شد.


به گزارش مرکز اسپرت به نقل از ایسنا، از مدتی پیش ثبت نام نامزدهای ۱۰ فدراسیون کوهنوردی، کبدی، بسکتبال، نابینایان و کم بینایان، اسکیت، شنا، تکواندو، بوکس، ورزش دانش آموزی و تیراندازی برای برگزاری مجمع انتخاباتی شروع شد و به مدت ۱۰ روز کاری ادامه یافت و بعد از اینکه ثبت نام کاندیداهای این ۱۰ فدراسیون به انتها رسید، طی مدت گرفتن استعلام از کاندیداها، بر طبق اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی، کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان نیز تشکیل می شود تا اعضای اصلی مجمع برای رای گیری در انتخابات مشخص شوند.
در این بین تا حالا اسامی نامزدهای تصدی ریاست فدراسیون های بسکتبال، نابینایان و کم بینایان، اسکیت، شنا، تکواندو، بوکس، ورزش دانش آموزی و تیراندازی اعلام شده است و در مورد فدراسیون های کوهنوردی به ریاست رضا زارعی، فدراسیون کبدی به ریاست عباس اورسجی و فدراسیون بوکس به ریاست حسین ثوری، با وجود اتمام زمان ثبت نام نامزدهای انتخاباتی، همچنان اسامی کاندیداهای ثبت نامی اعلام نشده است!
باتوجه به ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی باید در نظر داشت که ابلاغ این اساسنامه، شرایط متفاوت و جدیدی را نسبت به گذشته به وجود آورده است و علاوه بر ترکیب مجمع که با تغییرات عمده ای همراه شده، شرایط داوطلب های شرکت در انتخابات هم نسبت به گذشته تغییر کرده است، با این وجود اما کماکان در مورد یک مسئله مهم، شرایط همانند گذشته باقی مانده و تغییری رخ نداده است؛ این که همچنان بند قانونی در مورد ضرورت استعفای افرادی که سرپرست یا رئیس یک فدراسیون ورزشی هستند و قصد دارند بمنظور تصدی پست ریاست در انتخابات فدراسیون های ورزشی شرکت نمایند، در اساسنامه فدراسیون های ورزشی وجود ندارد. در عین حال این امکان برای رئیس یک فدراسیون ورزشی به وجود آمده است که پیش از اتمام آخر دوره ریاست خود، پروسه برگزاری انتخابات را در دستور کار قرار دهد و به صورتی مجری برگزاری انتخابات باشد!
اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی بعد از تغییراتی در کمیسیون اجتماعی هیات دولت و طرح در کمیته تطبیق قوانین مجلس در مهر ماه سال ۹۸ به تصویب رسید و در آذر ماه همان سال نیز برای اظهارنظر و تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع شد تا بعد از تایید، جهت اجرا به دولت ابلاغ شود، اما حدود ۲۰ماه طول کشید تا نهایتاً در شنبه ۱۲ تیر از طرف سخنگوی شورای نگهبان اعلام گردید که چهارشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۰ اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران، مورد بررسی قرار گرفته و مغایر با شرع مقدس و قانون اساسی شناخته نشده تا اینگونه به تایید شورای نگهبان برسد و در نهایت ۱۹ تیرماه بود که از طرف معاون اول سابق رئیس جمهوری جهت اجرا به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ گردید و اواخر مردادماه بود که از طرف این وزارتخانه جهت اجرا به فدراسیون های ورزشی ابلاغ گردید.
نکته قابل تامل این که همیشه وزارت ورزش و جوانان با رویکرد رعایت عدالت در مورد تمامی کاندیداهای احراز پست ریاست فدراسیون های ورزشی، نسبت به لزوم استعفای افرادی که سرپرست یک فدراسیون هستند و قصد شرکت در انتخابات بعنوان رئیس را دارند، ورود کرده است و تصور می شد با ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی این مسئله بعنوان یک بند قانونی در اساسنامه لحاظ شود تا دیگر شاهد تفسیر مسئله یا برخورد سلیقه ای در این رابطه نباشیم و همه چیز در قالب قانون جلو برود، اتفاقی که در نهایت رخ نداد و باید منتظر ماند و دید وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون هایی که مقرر است برای نخستین بار طبق اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی برگزار شوند، چه نگاهی را مدنظر قرار می دهد.
بطور مثال، ششم آذرماه سال ۱۳۹۸ بود که دوره چهارساله ریاست غلامرضا نوروزی در فدراسیون پزشکی ورزشی به پایان رسید و بعد از آن مهرزاد خلیلیان بعنوان سرپرست فدراسیون پزشکی ورزشی از طرف مسعود سلطانی فر، وزیر سابق ورزش و جوانان منصوب گردید تا در این سمت فعالیت کند و اینطور وی تا ۲۵ تیرماه سال ۱۳۹۹ عهده دار سرپرستی فدراسیون پزشکی ورزشی بود و یک روز بعد از آن، بر اساس اعلام معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان، مهرزاد خلیلیان، سرپرست سابق فدراسیون پزشکی ورزشی به سبب کاندیداتوری در انتخابات فدراسیون پزشکی ورزشی از سمت خود استعفا داد و این کناره گیری در امتداد اجرای عدالت در مورد تمامی کاندیداهای احراز پست فدراسیون پزشکی ورزشی انجام شد.
حال اما روند برگزاری انتخابات ۱۰ فدراسیون ورزشی، طبق اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی شروع شده و ثبت نام از کاندیداها به انتها رسیده است و یکی از مهم ترین مباحث مورد تاکید نامزدهای تصدی ریاست فدراسیون های ورزشی، وجود شرایط یکسان و عدم بهره مندی از مزیت های مختلف برای نامزدها است و این افراد عقیده دارند که سرپرستی یا ریاست یک نامزد مسئله ای قابل تامل است و سبب می شود که عدالت و برابری وجود نداشته باشد و افرادی که در مقام ریاست و سرپرستی فعالیت می نمایند از این امکان برخوردار می باشند که کفه ترازو را بمنظور کسب رای بیشتر باتوجه به شرایطی که اساسنامه فدراسیون های ورزشی دارد سنگین تر کنند!
بطور مثال یکی از مواردی که در روند برگزاری انتخابات فدراسیون های ورزشی مطابق اساسنامه جدید نسبت به آن ایراد وارد شده است، امکان چینش افراد در ۳ کمیسیون برای تصاحب ۱۲ رای توسط رئیس یا سرپرست مستقر است؛ در بند ۱۳ ماده ۱۳ اعلام شده سه نفر ورزشکار مرد و سه نفر ورزشکار زن به انتخاب کمیسیون ورزشکاران فدراسیون مربوطه، در بند ۱۴ دو نفر مربی مرد فعال و دو نفر مربی زن فعال به انتخاب کمیسیون مربیان فدراسیون مربوط و در بند ۱۵ نیز یک نفر داور مرد فعال و یک نفر داور زن فعال به انتخاب کمیسیون داوران فدراسیون مربوط در مجمع صاحب حق رای شده اند.
بدین سبب در مورد بندهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ جمعا ۱۲ رای وجود خواهد داشت که برمبنای تبصره ۲ ماده ۱۳ دستورالعمل نحوه تشکیل کمیسیون های موضوع بندهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ این ماده با رعایت قوانین و مقررات مربوط به پیشنهاد هیات رییسه و تصویب مجمع عمومی ابلاغ می شود. مسئله ای که می تواند آرای مربوطه را در سبد رئیس یا سرپرست فعلی فدراسیون قرار دهد چونکه کمیسیون های مربوطه می توانند برمبنای نظر رئیس فعلی فدراسیون انتخاب شوند، بدین سبب بندهای مربوطه باتوجه به اختیارات رئیس یا سرپرست فعلی فدراسیون های ورزشی توازن قدرت را بر هم زده و می تواند در تعیین آرا اثرگذار باشد.
بتازگی نیز چند تن از نامزدهای انتخاباتی فدراسیون تیراندازی با ارسال نامه ای به وزیر ورزش نکاتی که ممکنست در انتخابات این فدراسیون مشکل بوجود آورد را گوشزد و از وزیر درخواست کرده اند برای رعایت موضوعات مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب یعنی سنگین کردن کفه عدالت ترازو، موارد ذکر شده را مورد بررسی قرار دهد که نخستین بند آن به تعیین سرپرست معتمدی که در نتیجه انتخابات ذینفع نباشد، مربوط می شود.
در ادامه شرایط ثبت نام نامزدهای ریاست ۱۰ فدراسیون ورزشی آمده است:
فدراسیون تکواندو به ریاست محمد پولادگر
ثبت نام برای حضور در انتخابات فدراسیون تکواندو ۲۴ مهرماه به انتها رسید و شهرام اربابی، علی باوقار، علی محمد بسحاق، عباس پورسلان، سید محمد پولادگر، محسن تهرانی، محمد جمشیدی، حسین حسین زاده، سیروس رضایی، هادی ساعی، محسن سترگی، جمشید سهرابی، آرش فرهادیان، وحید فرهنگ و پیوند گلزار نام نویسی کردند و در نهایت پورسلان، سترگی و فرهادیان با ارسال نامه ای به دبیر مجمع از حضور در انتخابات انصراف دادند و بعد از آن نیز، کمیسیون تطبیق احراز شرایط داوطلبان پست ریاست فدراسیون تکواندو بعد از تشکیل جلسه و بررسی مدارک، پولادگر، ساعی، رضایی، حسین زاده و جمشیدی را بعنوان حائزین شرایط مدیریتی تایید نمود.
فدراسیون بسکتبال به ریاست رامین طباطبایی رییس
ثبت نام برای حضور در انتخابات فدراسیون بسکتبال، ۱۸ مهر ۱۴۰۰ به انتها رسید و به ترتیب حمید عباسی، سعید روحانی، محمدرضا ترک زاده، شبنم کلاهی، شاپور یاوری، افسانه حسن نایبی و کرم احمدیان جهت شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون بسکتبال نام نویسی کردند و قبل از آن نیز حمید گرامیان، پوران عباسی، رامین طباطبایی، امید ولیدی پاک و جواد داوری، ثبت نام کرده بودند.
فدراسیون نابینایان و کم بینایان به ریاست محمدرضا مظلومی
ثبت نام از کاندیداهای انتخابات فدراسیون ورزش نابینایان و کم بینایان برای احراز پست ریاست فدراسیون از سوم مهر شروع شده بود و ۱۸ مهر به انتها رسید که در آخر زمان تعیین شده، محمدرضا مظلومی، کاظم شمس مرفه، عباس صادق زاده، روزبه زورقی، محمدرضا بیدگی و قاسم قاسمی نامزدهایی بودند که برای احراز پست ریاست فدراسیون نابینایان و کم بینایان ثبت نام کردند و در نهایت طبق اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی مدارک مدیریتی محمدرضا بیدگی، کاظم شمس و قاسم قاسمی در کمیسیون تطبیق وزارت ورزش و جوانان فاقد شرایط مدیریتی بود و تنها اسامی ۳ کاندیدا شامل محمدرضا مظلومی، عباس صادق زاده و روزبه زورقی برای استعلام نهایی توسط مراجع ذیصلاح برای شرکت در انتخابات، مورد بررسی قرار می گیرد.
فدراسیون تیراندازی به سرپرستی علی دادگر
در آخر مهلت نام نویسی از کاندیداهای فدراسیون تیراندازی ۱۱ نفر ثبت نام کردند. در این فهرست ۱۱ نفره نام سرپرست فدراسیون، دبیر فدراسیون، روسای هیات های استانی، کارمند کمیته ملی المپیک، کارمند اداره ورزش و جوانان و یک ورزشکار هم دیده می شود.
علی دادگر، رضا ابوالحسنی، ابراهیم برخورداری، داوود کرمی، کبری غیاثی، مرتضی قربانی، حسین زکی زاده، میر ابوطالبی، حبیب مقصودی، محمدی دوست و رضا ملک محمدی برای احراز پست ریاست فدراسیون تیراندازی ثبت نام کرده اند.
مهلت ریاست علی دادگر در فدراسیون تیراندازی ۲۱ تیر به پایان رسید و چند روز بعد وزارت ورزش و جوانان او را بعنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب نمود.
فدراسیون اسکیت به سرپرستی فریبا مددی
نام نویسی انتخابات فدراسیون اسکیت بعد از ۱۰ روز کاری به انتها رسید و در نهایت ۱۲ داوطلب جهت تصدی پست ریاست فدراسیون اسکیت ثبت نام کردند.
قدرت جمشیدیان، بهروز حیدرزاده، حسین خیری نیا فیروزجاه، علیرضا روستاکاری، رضا شجیع، محمد عجم خراسانی نقندر، محمود علیزاده، سارا فرشتیان، ابوالفضل مجیدی، فریبا مددی، علیرضا نصیری و مجید هنرجو برای احراز پست ریاست فدراسیون اسکیت ثبت نام کرده اند.
گفتنی است با اختتام مهلت چهارساله بهمن محمد رضایی در فدراسیون اسکیت در تیر ۱۴۰۰ وزارت ورزش فریبا مددی را بعنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب نمود. مددی با حفظ سمت بعنوان نایب رئیس زنان فدراسیون بدمینتون به این فدراسیون آمد.
فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو به ریاست محسن رضوانی
با اختتام مهلت ۱۰ روزه برای ثبت نام از کاندیدای انتخابات ریاست فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو، شش نفر برای احراز شرایط کاندیداتوری در این انتخابات ثبت نام کردند که شامل محمدحسن ابراهیمی زهروی، محمدرضا اسماعیلی، محمد بابایی، رضا حبیبی، حامد رضا خانی و محسن رضوانی است و مدارک کاندیداها جهت بررسی مستندات به کمیسیون تطبیق ارسال شده است.
محسن رضوانی ۹ دی ۱۳۹۶ برای دوره دوم بعنوان رئیس فدراسیون شنا برگزیده شد و الان برای تصدی این پست، باردیگر نامزد شده است.
فدراسیون ورزش دانش آموزی به ریاست حسین بابویی
باتوجه به اینکه مجمع عمومی فدراسیون ورزش دانش آموزی کشور بمنظور انتخاب رئیس فدراسیون در سال ۱۴۰۰ برگزار می شود، تمامی افراد واجد شرایط و مشتاق احراز پست ریاست فدراسیون می توانستند جهت دریافت فرم ثبت نام و ارائه مدارک مورد نیاز تا ۲۴ مهرماه سال جاری به دبیرخانه مجمع مراجعه کنند که در نهایت پنج نفر بمنظور تصدی پست ریاست ثبت نام کردند که لیست آن شامل حسین بابویی، رئیس فعلی فدراسیون ورزش دانش آموزی، فرشید ارمیان، رئیس پیشین فدراسیون دانش آموزی، محمد جعفری، مدیرکل دفتر تربیت بدنی و کارهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش، کرمعلی ایرجی، رئیس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر تهران و نیز حمیدرضا صائبی، معاون مدیرکل دفتر تربیت بدنی و کارهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش بود.
عقل چه حکمی می کند؟
باید تاکید کرد، آنچه اخلاق و عقل و عدالت حکم می کند این است که باید شرایط یکسانی برای تمامی نامزدهایی که قصد دارند بمنظور تصدی پست ریاست، در مجمع انتخاباتی یک فدراسیون ورزشی شرکت نمایند، وجود داشته باشد چونکه به طور قطع اگر رئیس یا سرپرست یک فدراسیون ورزشی سودای ریاست در سر داشته باشد و به همین دلیل در انتخابات شرکت کند، باتوجه به مزیت های پست ریاست و سرپرستی برای وی و امکان ارتباط هرچه بهتر با هیئت های ورزشی و ارکان فدراسیون مسیر هموارتری برای پیروز شدن پیش رو دارد و این رویه بر خلاف عدالت محوری است و حال که همانند گذشته، بند قانونی در ارتباط با لزوم استعفای سرپرستی که قصد شرکت در انتخابات فدراسیون ورزشی بمنظور تصدی پست ریاست را دارد دیده نشده، لازم است همانند گذشته وزارت ورزش و جوانان بمنظور اجرای عدالت نسبت به مسئله ورود کرده و اجازه ندهد حقی از کسی پایمال شود یا شرایط به سود فرد دیگری رقم بخورد.




منبع:

1400/08/08
09:08:30
0.0 / 5
921
تگهای خبر: آموزش , المپیك , بسكتبال , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
مرکز اسپورت