دنیامالی:
ساختار پارالمپیک ایران نیازمند یک تحول است
به گزارش مرکز اسپرت، وزیر ورزش با اعلان اینکه ساختار سازمانی ورزش متناسب با حجم کاری که در عرصه پارا نیست، اظهار داشت: در این بخش باید حتما یک تحول جدی به وجود بیاوریم.
به گزارش مرکز اسپرت به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، چهلمین جلسه کمیسیون تخصصی فدراسیون های ورزشی جهت شرکت در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا به فدراسیون ورزش های جانبازان و توانیابان اختصاص داشت و عملکرد تیم های ملی معلولین والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر و پارا تیراندازی با کمان در فاصله ۵۹۴ روز مانده به این رویداد معتبر، مورد بررسی کارشناسان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک قرار گرفت. این کمیسیون پیش از این در نشست کارشناسی دیگری، وضعیت رشته های پاراشنا، پارا دوومیدانی و پارا تیراندازی را جهت شرکت در بازیهای ناگویا تحلیل کرده بود.
احمد دنیامالی وزیر ورزش وجوانان در جمع بندی خود از جلسه دوم با مسئولان فدراسیون ورزش های جانبازان و توانیابان اظهار داشت: حقیقتا ساختار سازمانی ورزش ما با حجم کاری که در عرصه پارا داریم، متناسب نیست. ما باید در این بخش حتما یک تحول جدی به وجود بیاوریم. بطور مثال رشته ای مثل پارادوومیدانی که ۵۰ درصد مدال های کشور را در رویدادهای مختلف به دست می آورد، می تواند در قالب یک انجمن یا فدراسیون مستقل با بودجه مجزا فعالیت کند. اعتقاد خود من به شخصه این است که تشکیلات رشته های پارا، در دل فدراسیون ها باشد. اما اگر در جایی ببینیم که کار درست جلو نمی رود، حتما آنها را از هم جدا می نماییم. با همه این ها، ما می خواهیم تصمیمات خوبی برای ورزش جانبازان و معلولین بگیریم و در سال ۱۴۰۴ بودجه این فدراسیون را بطور قابل توجهی افزایش بدهیم.
وی از انعقاد تفاهم نامه همکاری وزارت ورزش و جوانان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی برای تامین زیرساخت های ورزش توانیابان، نابینایان و ناشنوایان آگاهی داد و اضافه کرد: صحبت هایی را با وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی انجام دادیم که بتوانیم از توانمندی های آنها در ورزش توانیابان استفاده نماییم. خوشبختانه قول مساعد دادند. از طرفی بغیر از موضوع مدال آوری و توسعه ورزش قهرمانی، ما وظیفه حاکمیتی هم داریم. باید روی معلولیت های بالا هم کار نماییم و به کمک خانواده هایی برویم که فرزند معلول دارند و به لحاظ روانی ومالی تحت فشار هستند.
وزیر ورزش و جوانان خطاب به هادی رضایی، سرمربی پرافتخار تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران که طی سه دهه حضور در این تیم، چند نسل طلایی از این رشته ساخته، اظهار داشت: اساسا نگاه ویژه به والیبال نشسته خواهیم داشت و بودجه اختصاصی به این تیم خواهیم داد. ما خیالمان از بابت کادر فنی راحت است اما از شما می خواهیم توجه جدی به پشتوانه سازی داشته باشید. تشکیل دو تیم ملی در این رشته کار خوبی است. ایران باید قدرت بلامنازع والیبال نشسته دنیا بماند. حتی من از آقای رضایی می خواهم که به لحاظ فنی از تیم ملی والیبال نشسته بانوان هم حمایت کنند تا بتوانیم در این بخش هم طلایه دار شویم.
دکتر دنیامالی درباب انتظارات وزارت ورزش و جوانان از رشته های بسکتبال با ویلچر و پاراتیراندازی با کمان نیز توضیح داد: چند سالی است که بسکتبال با ویلچر ایران شادابی خودرا از دست داده است. ما هر تلاشی را انجام می دهیم تا این نشاط باردیگر به این تیم بازگردد. به ویژه این که مشکل ویلچر و تجهیزات این رشته را با کمک بهزیستی تامین خواهیم کرد. در مورد تیراندازی با کمان هم با حضور خانم زهرا نعمتی که قهرمان نامدار اسبق این رشته هستند، انتظار کار ویژه داریم. می خواهیم کار زیربنایی و جوان سازی صورت بگیرد.
ورزش کارگری بانوان ضعیف است
در ادامه جلسات کارشناسی امروز، شرایط فدراسیون ورزش های کارگری نیز مورد بررسی قرار گرفت. هدف از تشکیل این جلسه، تحلیل تیم های ملی کارگری ایران برای حضور در رقابتهای جهانی کارگری یونان بود که خرداد ماه سال آینده برگزار می شود.
وزیر ورزش و جوانان ابتدا درباب دیدگاه وزارت ورزش و جوانان نسبت به ورزش کارگری صحبت کرد: ورزش کارگری از ابعاد مختلف برای وزارتخانه اهمیت دارد. در وهله اول که بخش قهرمانی این حوزه برای ما مهم می باشد، چونکه به عزت و افتخار کشور بر می گردد. در قدم بعدی، وقتی ورزش کارگری در بعد قهرمانی پیشرفت کند، مطمئنا به توسعه اقتصاد ملی و ورزش همگانی نیز کمک می شود. بعلاوه اینکه آمار سوانح و قطع عضو در صنعت نیز کاسته می شود. وقتی ما کارگری داریم که ورزشکار است، خود به خود از مهارت بالا و ذهن آماده ای بهره مند می شود.
بدین سبب خروجی همه این ها، این می شود که در صنعت و ورزش به جایگاه قابل اعتنایی برسیم.
وی در واکنش به اینکه ورزش کارگری همیشه جز حوزه هایی بوده که از طرف مقامات ارشد کشور و متولیان مربوطه، مورد اهمیت واقع نشده افزود: از نظر من ورزش در هر حوزه ای، چه کارگری، چه دانش آموزی، چه دانشجویی و نیروی های مسلح متعلق به وزارتخانه است و ما نباید آنرا از سر خودمان باز نماییم. هر ورزشکاری که به نام ایران افتخاری کسب کند، برای ما مهمست و جز جدایی ناپذیر این وزارتخانه است. می دانیم کمک هایی که به ورزش کارگری شده، کافی نیست اما انشالله به زودی در مجموعه ورزشی آزادی، فضایی را در اختیار فدراسیون قرار خواهیم داد تا با بوجودآوردن ساختمان اداری و کمپ تمرینی، مکان آبرومندی داشته باشید.
دکتر دنیامالی درباب اعزام کاروان ورزش ایران در بازیهای جهانی یونان نیز تصریح کرد: تا زمان اعزام جلسات تخصصی دیگری با این فدراسیون خواهیم داشت که کاروانی باکیفیت به این بازیها اعزام نماییم. حتما ردیف بودجه ای جدا برای ورزش کارگری در نظر می گیریم. ترتیبی خواهیم داد تا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز امکانات بهتری به این فدراسیون ارائه بدهند.
او در آخر ابراز امیداوری کرد که بانوان ورزشکار بیشتری به جمع حوزه ورزش کارگری بپیوندند: می دانیم که جمعیت کارگری زنان در مقایسه با مردان کمتر است اما باید ترتیبی دهید که به جمع ورزش زنان این عرصه بیفزایید. تنها محدود به کارگران حوزه تامین اجتماعی نباشید. بسیاری از کارگران هستند که اصلا بیمه نیستند. بطورمثال کسی که قالیبافی می کند یا صیاد است، کارگر بحساب می آید. انتظار می رود با فعالیت بیشتری در عرصه بانوان کار بیشتری انجام دهید.
بر طبق این گزارش جلیل کوهپایه زاده، رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توانیابان و جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزش های کارگری نیز نقطه نظرات خودرا درباب شرایط آماده سازی تیم های ملی این دو رشته برای حضور در بازیهای پاراآسیایی 2026 ناگویا و رقابتهای جهانی کارگری یونان مطرح نمودند.
شایان ذکر است سید محمد شروین اسبقیان، معاون حرفه ای و قهرمانی، فریبا محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان، سید مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع، محمدرضا داورزنی و علی رغبتی مشاوران وزیر، محمدرضا عابدی محزون، مدیر کل دفتر نظارت و برنامه ریزی وزارت ورزش و جوانان، مهدی علی نژاد، دبیر کمیته ملی المپیک، نصرالله سجادی، مشاور رئیس کمیته ملی المپیک، در این نشست حضور داشتند.
منبع: markazisport.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب