آقایان از انتقاد نترسند؛

خروج ستاد عالی بازی های آسیایی و المپیک از ریل

خروج ستاد عالی بازی های آسیایی و المپیک از ریل

مرکز اسپرت: افراد غیر ورزشی که با رفیق بازی از طرف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انتخاب شده اند شان ستاد عالی بازیهای آسیایی و المپیک را به نقطه حضیضی کاهش داده و حاصل آن ناکامی در هانگژو است.



به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، ورزش ایران چند ماه حساس و سرنوشت ساز را در پیش دارد تا خودرا برای حضور در بازی های المپیک ۲۰۲۴ آماده کند. بااین حال موانعی که در این راه وجود دارد، نگرانی ها برای ناکامی در المپیک پاریس را افزایش داده است. علی افتخاری کارشناس ورزش در یادداشتی نوشته است:

«زمانی که برای اولین بار آقای مهندس علی آبادی ستاد عالی بازی های المپیک را تشکیل داد هدفش ایجاد وحدت و تفاهم بین کمیته ملی المپیک و دستگاه ورزش بود تا به اتفاق تصمیمات کلان در مورد اعزام تیم های ورزشی به بازی های المپیک و آسیایی را اتخاذ نمایند. این ستاد که فاقد اساسنامه، مرام نامه و حتی دستورالعمل است پیش از بازی های آسیایی تشکیل و وظیفه آن تا حالا تعیین تیم های اعزامی و یا مخالفت با تعدادی از اعزام هاست.
در همه ادوار این ستاد بطور اصولی و منطقی تشکیل نشده و ضعف های زیربنایی آن به حدی زیاد است که حتی مباحث و تصمیم گیری های آن نیز گاهی صورت جلسه هم نمی گردد. شرح وظایف مشخص و مدونی برای این ستاد وجود ندارد و بطور قطع می توان اذعان داشت که این ستاد «دیمی» تشکیل می شود و تصمیمات آن نیز دیمی است، موسس این ستاد آقای علی آبادی است که با تشکیل آن یکی از المپیک های موفق در تاریخ ورزشی ما را رقم زد.
ستاد عالی بازی های المپیک باید در ابعاد مختلف اقدام به بررسی وضعیت ورزش کشور برای حضور در رخدادهای بین المللی نماید. این ستاد تا حالا تنها در یک مورد مبادرت به تصمیم گیری نموده و آن بررسی وضعیت فنی تیم های فدراسیون های ورزشی است. بررسی ای که توسط افرادی به انجام می رسد که حدود ۶۰ درصد اعضای آن ورزشی نیستند.
افراد غیر ورزشی در این ستاد که با رفیق بازی از طرف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش حضور دارند شأن آنرا به نقطه حضیضی کاهش داده و حاصل آن نیز همین شکست کاروان ما در بازی های آسیایی هانگژو است که یک پله نسبت به قبل سقوط کردیم و ۷ مدال طلا را هم در هانگژو جا گذاشتیم.
کمیته ملی المپیک اینروزها با ظرافت درصدد است که «توپ شکست» را در زمین این ستاد شوت کند، کمیته ملی المپیک چند عضو در این ستاد دارد و نمی تواند خودرا از ستاد جدا بداند در ضمن نمی توان کمیته ملی المپیک را با لجاجت، عداوت با مخالفین و منزوی کردن کارشناسان برجسته خودی اداره کرد بطور قطع کمیته ملی المپیک در شکست هانگژو در رده های اصلی مقصرین قرار دارد.
برای ارتقای سطح و وزن این ستاد پیشنهاد می نمایم که:
۱. ستاد عالی را که از ریل خارج شده با تدبیر برای موفقیت در المپیک به ریل برگرداند.
۲. سرپرست کاروان برای بازی های المپیک و آسیایی بوسیله این ستاد انتخاب گردد.
۳. معاون ورزشی وزارتخانه را موظف به کنترل وضعیت فدراسیون ها در طول زمان آمادگی برای اعزام ها نماید.
۴. پرسشگری دائم برای کنترل دوپینگ از فدراسیون پزشکی ورزشی و مرکز نظارت کمیته المپیک داشته باشد.
۵. فدراسیون های ورزشی را موظف به ارائه برنامه مدون و ملزم به پاسخگویی نماید تعدادی از فدراسیون ها در این دوره از بازی ها رها شده و فروپاشیده بودند.
۶. تعیین بازرسان ویژه جهت بررسی و نظارت بر امور فنی و اداری مربوط به تیم های ورزشی شرکت کننده در بازی ها و ارائه گزارش ماهیانه آن به ستاد عالی
۷. عضویت ثابت حداقل دو نفر از ورزشکارانی که قهرمان المپیک هستند.
۸. دعوت از یکی از روسای پیشین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزشی در هر جلسه برای انتقال تجارب، نقاط قوت و ضعف.
۹. دعوت از اعضای فدراسیون های جهانی و همه اعضای ایرانی که در امور بین المللی دارای کرسی و رتبه هستند.
۱۰. دعوت از افرادی که حداقل در دو دوره بازی های آسیایی و المپیک در کاروان ایران کار المپیکی کرده باشند برای انتقال تجارب.
۱۱. دعوت یکی از سرپرستان و معاونین کاروان ایران در بازی های المپیک در ادوار مختلف برای انتقال تجارب.
هم حالا در این ستاد افرادی حضور دارند که هیچگونه تخصص ورزشی ندارند و برخی از آنها با منشور المپیک بیگانه و حتی حلقه های المپیک هم برای آنها «بی معنی» است چطور می شود با رفیق بازی افرادی را به عضویت این ستاد درآورد که حتی یک دفعه به بازی های المپیک اعزام نشده، کار اعزام و تخصص مربوط به المپیک را انجام نداده و در یک کلام هیچگونه اطلاعاتی راجع به المپیک نداشته باشند؟
ستاد عالی بازی های المپیک برای ارتقا وضع کیفی خود، کسب تجارب و بالا بردن وزن این ستاد باید از افرادی همچون:
مهندس هاشمی طبا، مهندس علی آبادی، دکتر محمد دهخدا، محمد عزیزی، دکتر سید نصرالله سجادی، دکتر اصغر رحیمی، دکتر عباسعلی گایینی، دکتر علی نژاد، مهندس شاهرخ شهنازی، دکتر مهرزاد حمیدی، دکتر رضا قره خانلو، بهرام افشارزاده، دکتر داورزنی، خانم اسلامیان و دکتر عبدالحمید احمدی.
آقایان از انتقاد نهراسید، جبهه گیری نکنید از افراد توانمند ولو این که با شما مخالف باشند استفاده کنید منافع ملی کشورمان مطرح است، دوست بازی را کنار بگذارید و بجای افراد ناآگاه از «دانایان» استفاده کنید. «هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ» «آیا آنان که اهل علم و دانشند با مردم جاهل نادان یکسانند؟» (آیه ۹ سوره الزمر)
با تمام تجاربی که در بازی های آسیایی و المپیک دارم با صراحت و قاطعیت می گویم که این ستاد از پویایی، کارایی، تسلط به کارهای المپیکی و تجربه کافی برخوردار نیست. آقای کیومرث هاشمی تازه آمده اند و اساسا ناکامی و بی نظمی در هانگژو را نمی توان بحساب ایشان گذاشت.
در پاریس المپیکی سخت در پیش روی ماست، تکرار حادثه المپیک پکن برای کاروان ما بطورکامل قابل پیش بینی است. این ستاد گرچه دارای بعضی افراد متخصص، با تجربه و خوشنام است ولی در کل «رهبری» المپیک پاریس هیچ گاه در توان این ستاد نیست.»


منبع:

1402/08/20
16:02:37
0.0 / 5
230
تگهای خبر: المپیك , بازی , پزشك , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
مرکز اسپورت