۲۵ مدال واقعیت قایقرانی است؟

غیبت مدعیان اصلی آسیا و زنگ خطر برای ایران

غیبت مدعیان اصلی آسیا و زنگ خطر برای ایران

قایقرانی ایران در حالی از مسابقات قهرمانی آسیا کسب مدال های پرتعداد برگشت که چند کشور مدعی و قدرتمند قاره کهن در این رویداد غیبت داشتند و برای بازیهای آسیایی آماده می شدند.



به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، مسابقات قایقرانی آبهای آرام قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۲ پس از چندین سال وقفه به سبب کرونا رده سنی بزرگسالان و پاراکانو فروردین سالجاری به میزبانی تایلند انجام شد که ملی پوشان ایران موفق به کسب ۲۵ مدال از این مسابقات شدند. مدال هایی که با واقعیت قایقرانی ایران و نتایجی که در گذشته بدست آمده بود همخوانی ندارد.
ایران در شرایطی با رقیبانی چون قزاقستان، ازبکستان، تایلند، اندونزی، چین تایپه و هند رقابت کرد که برخی مدعیان اصلی قهرمانی آسیا و کشورهایی که مدال های پرتعداد را درو می کردند غایب بودند. چین، کره جنوبی و شمالی، ژاپن، تاجیکستان، ویتنام که خودرا برای بازیهای آسیایی هانگژو آماده می کنند در این مسابقات شرکت نداشتند.
مسابقات قایقرانی آبهای آرام آسیا برخلاف بازیهای آسیایی و المپیک که در ۱۲ ماده است، در ۳۵ ماده برگزار می گردد و این تعداد برگزاری مواد به افزایش تعداد مدالها می انجامد به طوریکه در تایلند ۱۰۵ مدال در بخش زنان و مردان توزیع شد. اما برای ارزیابی و پیش بینی درست تعداد مدال ها در بازیهای آسیایی باید دید پاروزنان در چه مواد المپیکی صاحب نشان شده اند.

ایران آخرین بار در سال ۲۰۱۷ در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا شرکت کرد و در آن سال با کسب ۱۰ مدال شامل یک طلا، ۴ نقره و ۵ برنز پس از قزاقستان قدرت اول قایقرانی آبهای آرام آسیا، چین و ازبک چهارم شد. اما این دفعه با کسب ۱۳ طلا، ۵ نقره و۲ برنز در رده نخست رتبه بندی آسیا قرار گرفت و از قزاقستان و ازبکستان دو کشور صاحب سبک قایقرانی بالاتر ایستاد. نمایندگان ایران در مسابقات بخش پاراکانو هم صاحب ۲ طلا، ۲ نقره و یک برنز شده و در بخش اسلالوم هم که پیش از این رقابت ها انجام شد دو مدال بدست آوردیم.
سهم قایقرانی آبهای آرام ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا ۳ مدال، اینچئون کره ۴ مدال، گوانگژو چین ۳ مدال و دوحه قطر ۲ مدال بوده است.
پاروزنان کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیای تایلند ۲۰۲۲ در مواد المپیکی و بازیهای آسیایی سهم قابل توجهی در کسب مدال طلا داشتند به طوریکه در کانوی دو نفره ۲۰۰ متر مردان، کانوی دو نفره هزار متر مردان، کایاک دو نفره ۲۰۰ متر مردان، کایاک چهار نفره ۵۰۰ متر مردان، کایاک تک نفره ۲۰۰ متر زنان و کایاک تک نفره ۵۰۰ متر زنان صاحب مدال طلا شدیم. در کایاک تک نفره ۲۰۰ متر مردان برنز و در کایاک دو نفره ۵۰۰ متر زنان هم صاحب مدال نقره شدیم. بدین سان قایقرانان از بین ۱۲ ماده المپیکی و بازیهای آسیایی در ۹ ماده مدال گرفتند و در مواد کانوی زنان و یک ماده کانوی مردان بدون مدال ماندند.

قایقرانی ایران پس از چندین سال وقفه در برگزاری مسابقات قهرمانی آبهای آرام آسیا این دفعه به مربیگری «پدرو» مربی برزیلی خود در این رویداد حاضر شد. عملکرد این مربی اهل قاره آمریکای جنوبی در مدت کوتاه حضور چند ماهه اش بهبود رکوردهای پاروزنان و افزایش مدال ها در مسابقات برون مرزی بود به طوریکه برای نخستین بار توانستیم با چهره های جدید و قایقرانان جوان در رده سنی بزرگسال از قزاقستان و ازبکستان دو قدرت اول قایقرانی آبهای آرام آسیا پیشی بگیریم و بطور قطع این مسئله می تواند آینده درخشانی را پیش روی قایقرانی ایران داشته باشد.
با این حال نتایجی که در مسابقات اخیر رقم خورد نباید فدراسیون قایقرانی را گول بزند چونکه چند کشور اصلی و مدعی آسیا که خودرا آماده حضور در بازیهای آسیایی می کنند در این رویداد غایب بودند و طبیعی است زمانی که مدعیان نباشند برای کشورهایی مثل ایران این فرصت فراهم می شود که تعداد مدال هایش را بیشتر کند.
اگر نتایج قایقرانی ایران در مسابقات اخیر واقعی و بر طبق توانایی بالای ورزشکاران باشد باید در بازیهای آسیایی هم که کشورهایی مثل چین، کره جنوبی و ژاپن هم حضور دارند همین نتایج تکرار شود یا با کمترین فاصله تعداد مدال ها به دست بیاید.

1401/01/16
20:56:28
0.0 / 5
696
تگهای خبر: المپیك , بازی , تیم , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
مرکز اسپورت